Streber skapar förutsättningar

Stiftelsen Streber är bland det bästa som hänt svensk tennis. I en tid då “aktien” svensk tennis är ganska lågt värderad så har Streber stiftelsen genom sitt engagemang skapat enormt fina ekonomiska möjligheter för flertalet svenska tennisungdomar. Genom att vara 100% oberoende, och inte göra nån skillnad på vart spelaren har sin hemvist eller annat, har Streber anskaffat sig bakgrundsmaterial och sedan gjort en bedömning därefter. Bara för spelarens och svensk tennis bästa. Detta har skapat mycket fina möjligheter för juniorer och deras tränare att kunna utöka sina satsningar och göra aktiviteter som de normalt sett inte kunna göra. Tack Streber säger jag lite från kanten. Ni är fantastiska!

Nedan text är direkt tagen från Streber stiftelsen i samband med att Mikael Ymer och Rebecca Peterson nu får ett stipendie på vardera 150 000 kr till sin tennissatsning. 

Rebecca Petersson, född 1995 och Mikael Ymer, född, 1998, har tilldelats 2016 års stipendium på vardera 150 000 kronor från Stiftelsen Streber Cup. Stipendiet ska användas för att underlätta deltagande i internationella tävlingar och ge förutsättningar för att känna på den tuffa internationella konkurrensen inom världstennisen. Detta är trettonde året som stipendier delas ut. Tidigare stipendiater är Kajsa Rinaldo Persson, Mikael Ymer, Rebecca Peterson, Elias Ymer, Daniel Windahl, Christian Lindell, Ellen Allgurin, Daniel Berta, Patrik Brydolf, Anna Brazhnikova, Sandra Roma, Nima Madani, Johanna Larsson, Sousan Massi och Ervin Eleskovic.

 

– Rebecca Peterson och Mikael Ymer är idag parallellt med Elias Ymer våra mest lovande tennisungdomar, kommenterar Per Hjertquist, rådgivare till Stiftelsen Streber Cup. Vi väljer att ge båda stipendium för att underlätta deras internationella satsning under året.  

 

– Vi går igenom ett hundratal av tennisungdomarna i åldern 14-20 år och det finns många kvalificerade kandidater. Det är alltid svårt att välja, vilket känns mycket positivt för svensk tennis, kommenterar Bengt Möller. Det är en hård konkurrens i svensk tennis på lovande ungdomar och i år diskuterade vi också bl a Karl Friberg, född 1999, Jonas Eriksson Siwertz, född 1999, Susanne Celik, född 1994, Fanny Östlund, född 1997, Jacqueline Cabaj Awad, född 1996, Cornelia Lister, född 1994 samt bland tjejer födda 1998 Julia Rosenqvist, Ida Jarlskog, Sandra Örtevall och Mirjam Björklund.

Ledande personer inom näringslivet har sedan 2003 en stiftelse för att stödja utvecklingen av svensk tennis. Målet är att ge stöd till ungdomar i åldern 14-20 år för att de ska kunna spela fler internationella tävlingar och därigenom förenkla övergången från junior- till seniorklass. Det gäller att finna tennisungdomar som kan vara föredömen både på och utanför tennisbanan. I Stiftelsen Streber Cup ingår ett 100-tal ledande personer inom svenskt näringsliv som under ett flertal år träffats och spelat tennis. Stiftelsens styrelse är Caroline Sundewall, ordförande, Carl Bennet, Michael Treschow, Claes Dahlbäck, Stefan Dahlbo, Mats Andersson, Peter Säll, Bengt Möller samt Laszlo Szombatfalvy, hedersledamot. Cecilia Lager, Jan Berntsson, Björn Franzon, John Larsson och Per Hjertquist är rådgivare. Hans Mertzig förvaltar stiftelsen medel. En stipendiatpatrull bestående av Per Hjertquist, Stefan Dahlbo, Cecilia Lager och Bengt Möller hjälper stiftelsens styrelse att selektera fram lämpliga kandidater. 

Stiftelsen har ett kapital på drygt 2 miljoner kronor och har som mål att årligen dela ut stipendium på 100-300 000 kronor. Ambitionen är att stiftelsen ska växa genom kapitalförvaltning och ytterligare bidrag.

– Tack vare generösa donationer från Strebers tennisintresserade vänner i näringslivet delar vi i år ut 150 000 kronor till två av Sveriges mest lovande tennisungdomar, kommenterar Caroline Sundewall, ordförande i Streber Cups Stiftelse. Vi har också möjlighet att dela ut fler stipendier under året.

– Vi har delat ut stipendier på 2,3 miljoner kronor sedan stiftelsens start 2003. Vi följer våra stipendiater, arrangerar möten för dem med vårt nätverk och försöker ge dem support på många olika sätt.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *